BUENOS AIRES TANGO NIGHTS ( spectacol extraordinar de tango argentinian)
4
nov
BUENOS AIRES TANGO NIGHTS ( spectacol extraordinar de tango argentinian)
Filarmonica Paul Constantinescu - Sala Ion Baciu, Str. Anton Pann nr. 5, Ploiesti
4 noiembrie 2023, Ora 19:00

Info eveniment

BUENOS AIRES TANGO NIGHTS – este un spectacol complet de tango argentinian, muzica și dans pus în scenă de „Cluj Tango Orchestra„ alaturi de Csongor Kicsi , coregraf ,instructor de tango și totodată cel mai tânăr campion european de tango argentinian!

 

Pentru a doua oara pe scena Filarmonicii din Ploiești  aceștia readuc magia muzicii de tango argentinian și a dansului printr-un spectacol complet care recreează o seara specifica de „ milonga” din bătrânul Buenos Aires.

„Cluj Tango Orchestra” este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango argentinian.

Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” BuenosAires, pentru Tango cvintet. În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

 

CLUJ TANGO ORCHESTRA

 

MARCOS MARTHIN ( invitat special) solist și cantautor din Buenos Aires Argentina

Marthin este un cântăreț nativ de tango argentinian,  care vine din Buenos Aires, și care are o experiență  bogată în acest sens. În familia acestuia tango ul este mai mult decât un dans,  este un mod de viață,  el cântând de mic alături de cei din familie.

Cantautor, solist și chitarist acesta a cantat atat in Argentina cat si in Spania.

Marthin cantă in limbajul „ Lunfardo „ , un limbaj specific muzicii de tango argentinian,  pe care putini solisiti îl mai cunosc.  Este de mai bine de un an invitat permanent în concertele susținute de „ Cluj Tango Orchestra „  și deasemenea o mare bucurie și onoare sa-l avem alături în concertele noastre.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-         Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana„

-         Profesor colaborator al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima„ din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs).

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind student al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie remarcabilă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN – contrabas

Este cel mai tânăr membru al orchestrei,  student în ultimul an al Academiei de Muzică din Cluj Napoca, aduce o energie debordantă și o notă de prospețime în cadrul orchestrei. Un muzician în devenire, cu un talent uriaș și cu o pasiune pentru contrabas, acesta întregește tabloul muzical al trupei.

 

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine și cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.

Dansează pentru dumneavoastră campionul european de tango argentinian ( Italia 2017) ,Csongor Kicsi si Silvia Spătaru.

Csongor Kicsi, un profesionist complet, instructor ,coregraf si totodata dansator remarcabil, este cel mai tanar campion european de tango argentinian. Alaturi de partenera sa, Silvia Spătaru formeaza un cuplu absolut spectaculos pe scena. Se alatură pentru a forma un careu de ași in acest spectacol,si dansatorii Daniel Gemi  si Laura Mătiuț  din București,  dansatori remarcabili cu experientă scenica.Sunt la a doua colaborare alături de „ Cluj Tango Orchestra „ ,primul concert împreună fiind un real succes !

Gazda noastră din nou este Filarmonica „ Paul Constantinescu „ din Ploiești , o instituție culturală care nu mai are nevoie de prezentare, un liant al muzicii și al frumosului .

Noi va invitam cu drag sa ascultati muzica noastră si să savurati acest minunat dans, numit Tango, care face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO.

 

Copii sub 14 ani au acces gratuit, cu condiția sa fie însoțiți de un adult plătitor de bilet!

Bilete online pe entertix.ro și la casieria Filarmonicii Ploiești!

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.