Impromptu by Teodora Brody Enache
18
iun
Impromptu by Teodora Brody Enache
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
18 iunie 2023, Ora 19:30

Info eveniment

Teodora Brody Enache încheie seria concertelor Impromptu din acest an cu un spectacol în premieră absolută, pe 18 iunie, la ARCUB
Interpretul de oud Elias Nardi și saxofonistul Max Pizio urcă pe scenă pentru prima oară împreună cu Teodora Brody

 

Cunoscuta interpretă vocală Teodora Brody Enache invită publicul la ultimul concert Impromptu din stagiunea 2022-2023, care reprezintă o premieră absolută. Artista îi are ca invitați pe Elias Nardi și Max Pizio, muzicieni italieni pe care îi întâlnește pentru prima dată cu ocazia acestui concert. Biletele au fost puse în vânzare pe Arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro și la Casa de bilete ARCUB, iar evenimentul va avea loc pe 18 iunie, de la ora 19:30, la Sala Mare - ARCUB, Str. Lipscani 84-90.

 

Evenimentul organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București încheie stagiunea 2022-2023 de concerte experimentale Impromptu, un proiect original inițiat de Teodora Brody Enache, în care nu există compoziții, scenarii sau repetiții prealabile, ci muzica se naște pe scenă, sub ochii publicului, inspirată din energia irepetabilă a momentului și din emoția întâlnirii dintre artiști și spectatori. Fiecare concert Impromptu by Teodora Brody Enache este spontan și inedit, o experiență pentru care nu te pregătește nimic din ceea ce știi deja despre muzică, despre călătoriile sufletești în care aceasta te poate poartă, despre viață în general.

 

În 18 iunie Teodora îi va avea ca invitați speciali pe interpretul la oud Elias Nardi și multi-instrumentistul Max Pizio, într-o primă întâlnire de creație muzicală – premiza perfecta pentru un Impromptu memorabil. “Căci, până la urmă, ce altceva este viața, atunci când e trăită din inimă, decât o continuă improvizație emoțională, un dialog la prima vedere, născut din armonia cu vibrația celuilalt, în care nicio notă nu e falsă și nicio linie melodică aleasă nu e neinspirată?, după cum afirma Teodora Brody pe scenă, în concertul susținut recent cu legendarul chitarist american Stanley Jordan.

 

Elias Nardi s-a format ca muzician cu studii de contrabas clasic, dar a fost atras de oud (lăuta arabă tradițională) și și-a aprofundat tehnica de interpretare la acest instrument, precum și cunoștințele despre teoria muzicii arabe, sub îndrumarea virtuozului oud palestinian Adel Salameh. Este considerat în prezent ca unul dintre cei mai influenți interpreți la oud din zona etnic/crossover, printre mari muzicieni precum Anouar Brahem și Dhafer Youssef. Un adevărat toscan, iubitor de viață, curios explorator al lumilor interioare și exterioare, Elias Nardi a interpretat în nenumărate turnee în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, compune și produce muzică pentru teatru și film, are o discografie consistentă și colaborări cu muzicieni din registre și genuri diverse. Așteaptă cu emoție întâlnirea cu Teodora Brody Enache în noul concert Impromptu, așa cum ne-a mărturisit: “Cred în a fi deschis, prezent în moment, fără teama că poți face ceva greșit, pentru că în improvizație nu există reguli. E de ajuns să-ți asculți sufletul, astfel încât ceea ce îți spune el să devină sunet prin tine.”

 

Născut într-o familie de muzicieni, Max Pizio și-a rafinat educația muzicală cu clarinet, contrabas, flaut și tobe. Max este nu numai un muzician complex, dar și compozitor, producător și editor, cu diplomă în aranjament orchestral și masterat în saxofon obținute la Berklee School din Boston. Se definește deseori ca un „designer de sunet”, pentru care “muzica este legată pentru totdeauna de bucuria de a împărtăși, de liniștea minții și hrana pentru sufletul care ne menține pe fiecare dintre noi, indiferent dacă ne dăm seama sau nu.” Max Pizio colaborează cu muzicieni din genuri variate de muzică - contemporană, fusion, jazz și etnică și este fondatorul Centro Studi e Ricerca Musicale (CSRM) din Elveția.

 

În celelalte patru concerte din seria Impromptu by Teodora Brody Enache, desfășurate în stagiunea 2022-2023, solista i-a avut alături pe muzicienii Stanley Jordan (chitară), Marco Mezquida (pian), Martín Meléndez (violoncel), Călin Grigoriu (chitară), Andrei Kivu (violoncel, trompetă, flaut), Andrei Raicu (electronics), Lucian Maxim (percuție) și invitații speciali Ali Asghar Rahimi (tanbour) și actorul Vlad Ivanov (poezie).

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.