World Doctors Orchestra si Alexandru Tomescu
27
mai
World Doctors Orchestra si Alexandru Tomescu
Ateneul Roman, Str. Franklin nr. 1-3, Bucuresti
27 mai 2023, Ora 17:30

Info eveniment

World Doctors Orchestra are peste 1800 de membri de pe 5 continente.

De doua-trei ori pe an, 100 de medici schimba halatele albe cu tinuta de concert pentru a organiza un turneu caritabil in sprijinul pacientilor pe care de cele mai multe ori nici macar nu-i intalnesc. https://www.world-doctors-orchestra.org/concerts/romania2023

Sub bagheta dirijorului Ștefan Willich, cel care a crezut din prima clipă în turneul din România, alături de violonistul Alexandru Tomescu,  medicii au dat o altă valoare jurământului lui Hipocrate: anii de studiu și de muncă au fost dublați de harul artistic divin, și el susținător al binelui pacienților.

În luna mai 2023, cu ajutorul partenerilor și al sponsorilor, Cluburile Lions organizează cel de-al doilea turneu al Orchestrei Mondiale a Medicilor: 25 mai Cluj-Napoca, sala Auditorium Maximum si 27 mai București, Ateneul Roman, în sprijinul dezvoltării rețelei de telemedicina.

 

Proiectul Telemedicina în Epilepsie a luat fiinta in  2016 din dorința sinceră a unor medici și a membrilor Cluburilor Lions din Cluj-Napoca de a ameliora calitatea vieții celor peste 300.000 de  persoane cu epilepsie din România. De atunci până în prezent a fost minunat să vedem cum s-au alăturat treptat tot mai mulți oameni, umăr lângă umăr, din orașe, profesii și cu preocupări diferite, cu scopul comun de a ajuta.

 

Reteaua de Telemedicina in Epilepsie cuprinde in prezent 12 centre de epilepsie si monitorizare EEG in tot atatea orase din Romania. Medicii si asistentii tehnicieni EEG au fost implicati intr-un program constant de pregatire si perfectionare in lupta impotriva epilepsiei. “Peste 22.000 de pacienti  din Romania au beneficiat deja de sansa la un diagnostic corect si complet al formei de epilepsie. 65% dintre pacienti au avut nevoie de modificarea schemei initiale de  tratament, cu beneficii clare in scaderea numarului de crize sau a intensitatii crizelor epileptice” declara Dr. Bogdan Florea, fondator al retelei nationale de  Telemedicina in Epilepsie și director al Centrului  de epilepsie si monitorizare EEG  din Cluj-Napoca. Mai multe detalii pe www.epilepsy.ro .

 

Participarea dumneavoastra la acest concert inseamna doua lucruri: ajuta la achizitia celui de-al 13 aparat video EEG performant pe care il vom instala in noul centru de epilepsie și monitorizare EEG din reteaua nationala si  ajuta la inființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților cu copii cu epilepsie și de sprijin psihologic al adolescenților cu acest diagnostic.

 

O simplă donație  inseamnă că pur și simplu vă pasă: https://www.epilepsy.ro/doneaza/ 

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles