SA GATIM CU PICIOARELE
10
nov
SA GATIM CU PICIOARELE
Teatrul Gong - Sala Parter, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu
10 noiembrie 2018, Ora 11:00

Info eveniment

50 min. / 50 min.

5+ ani / suitable for children aged 5+ years

 

Veronica Gonzalez - Teatro dei Piedi

Italia / Italy

 

SĂ GĂTIM CU PICIOARELE / COOKING WITH YOUR FEET

 

CONCEPT / IDEA: Laura Kibel & Verónica González; ACTRIȚĂ / ACTRESS: Verónica González; REGIZOR / DIRECTOR: Laura Kibel; DIRECTOR ARTISTIC / ART DIRECTOR: Rocío Matosas; MARIONETE, COSTUME ȘI RECUZITĂ / PUPPETS, COSTUMES AND OBJECTS: Laura Kibel, Rocío Matosas; ARANJAMENTE MUZICALE / MUSICAL ARRAGEMENTS: Gaetano Ferrara; VOCEA LUI ARTUSI / ARTUSI’S VOICE: Prof. Alessio Colarizi Graziani; FOTOGRAFII / PHOTOS: M. Marchetti / E.Biguzzi; VÍDEO: GeoMultimedia

 

Peste tot în lume, Italia este renumită și apreciată pentru frumusețea sa, operele de artă, talentul literar, muzical și artistic al locuitorilor săi, care au dat naștere unui loc plin de bun gust, veselie și „bella vita”. Dar Italia mai este cunoscută și pentru că a dat lumii gastronomia. Care a fost primul autor care a scris despre bucătăria italiană? Cine a cules, încercat și publicat prima carte de rețete italienești? Cine a unificat Italia…în bucătărie? Cine a transformat gătitul într-o artă? Răspunsul tuturor acestor întrebări este Pellegrino Artusi! El s-a născut în 1820 la Romagna, într-o vreme în care Italia era încă divizată în țărișoare independente. El adora să gătească, studiind identitatea gastronomică a Italiei, preparatele ei tradiționale și variațiile lor regionale. În Florența a descoperit-o pe ucenica sa de nădejde, Marietta, iar cu ajutorul ei, el a încercat o gamă variată de rețete, pe care apoi le-a publicat în volumul ,,Știința în bucătărie și arta de a mânca bine”. Această carte a apărut în mai mult de 20 de țări, ajungând să rivalizeze cu giganți literari ca Manzoni sau Collodi, creatorul lui Pinocchio.

În ,,Să gătim cu picioarele”, geniul lui Pellegrino Artusi este redat prin ochii iubitori ai asistentei sale credincioase, Marietta. Piesa este plasată în Italia dintre două secole, între romantism și epoca modernă, iar pe fundal se aud arii de Rossini, Verdi și Puccini. Între poeți și tigăi, fructe și legume, vis și realitate, aceste două personaje incredibile, care iau viață în mâinile (sau mai bine spus, picioarele!) Verónicăi González, vor pune în scenă un spectacol cu savoare, la propriu și la figurat. Muzică, poezie, ritm, grație și frumusețe, toate acestea sunt ingredientele acestei noi producții marca Teatro Dei Piedi, în colaborare cu Casa Artusi și Region Emilia Romagna.

//

Everywhere across the world, Italy is renowned and appreciated for its beauty, its artworks and the literary, musical and artistic talent of its people, who created a place full of good taste, joy and bella vita. In particular, Italy has exported the art of eating well. Who was the first author to write about Italian cuisine? Who collected, tried out and published the first book of Italian recipes? Who reunited Italy… in the kitchen? Who turned cooking into an art?
It’s Pellegrino Artusi! He was born in 1820 in Romagna, at a time when Italy was still divided in many small, independent states. He loved cooking and researched the Italian food identity, studying the traditional dishes and their regional variants. In Florence he found his most trustworthy companion, Marietta, and with her help he experimented a collection of recipes, which he then published in his book „The Science in the kitchen and the Art of eating well”. His work appeared in more than 20 countries and rivalled with literary giants like Manzoni or Collodi, Pinocchio’s creator.

In „Cooking with your feet”  the genius of Pellegrino Artusi it´s told through the loving eyes of his faithful assistant Marietta. The setting is  Italy passing between two centuries, between Romanticism and Modern Age, accompanied by the arias of Rossini, Verdi and Puccini.
Between pots and pans, fruits and vegetables, dream and reality these two incredible characters on the hands (or better said on the feet!) of the actress Verónica González will introduce us to a delicate show with flavour of culinary art. Music, poetry, rhythm, grace and beauty are the ingredients of this new production from Teatro Dei Piedi, in collaboration with Casa Artusi and Region Emilia Romagna.

 

trailer: https://youtu.be/nhvHdNeIiO0

www.teatrodeipiedi.com

www.festivalultanar.ro      

         

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles