FROM BUENOS AIRES WITH LOVE  - Concert de tango argentinian
19
feb
FROM BUENOS AIRES WITH LOVE - Concert de tango argentinian
Filarmonica Paul Constantinescu - Sala Ion Baciu, Str. Anton Pann nr. 5, Ploiesti
19 februarie 2023, Ora 18:00

Info eveniment

„From Buenos Aires with love „- este o poveste despre tango și cu tango, o aventura multiculturala a căror protagoniști romani și argentinieni și au unit talentul și dragostea pentru acest fenomen numit Tango !

 

Pentru prima data la Ploiești, ” Cluj Tango Orchestra” , - este prima orchestra de tango argentinian din Transilvania compusa din muzicieni romani profesioniști membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau al Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o experienta scenica bogata pe scenele Filarmonicilor din tara și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate aceștia aduc în fata publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian.

Au concertat împreună pe scenele tarii , Filarmonica de stat Oradea, Ateneul National Iași, Filarmonica de stat Sibiu, Filarmonica Bacău, și la marile festivaluri de tango argentinian din România.

Componenta lor este următoarea:

Maestrul Claudiu Hontilă- ( Filarmonica de stat Transilvania,  concert maestru al „ Noua Orchestra Transilvana”, în trecut concert maestru al „Vienna Strauss Philarmonic „.

Elena Ghemeș- violoncel ( Opera Națională Cluj Napoca)

Indrei Irina – pian ( profesor la Colegiul de Muzica Sigismund Toduța din Cluj Napoca )

Sorin Robert- bandoneon

 

Aceștia concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România și a Casei Regale.  Repertoriul lor este compus din aranjamente specifice prelucrate de Julian Agustin Caeiro- (Filarmonica del Tango Buenos Aires) sau maestrul Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

Invitat special este Marthin Marcos,  muzician din Buenos Aires- Argentina. Cantautor, solist vocal si chitarist, cu o cariera muzicala impresionanta, atat in Argentina cat si in Spania, acesta v-a aduce în fata dumneavoastră tango-ul în stare pură din saloanele de tango din Buenos Aires. Crescut intr o familie in care se dansa si se canta tango, acesta spune despre el ca nu isi poate imagina viata fără sa cânte tango 

Prima colaborare a acestuia cu cei din „ Cluj Tango Orchestra „ a fost la 11 Decembrie 2022, intr un concert dedicat zilei mondiale a tango-ului argentinian.

 

Gazda acestui eveniment este Filarmonica Ploiesti, o instituție Culturala de înaltă ținută,  care nu mai are nevoie de prezentare.

Alături de muzicieni, pe scena se va afla un cuplu tânăr de dansatori profesionisti de tango argentinian.

Nicu Furtună (Cluj Napoca) este un dansator cu o experienta de peste 7 ani în ringurile de dans , performand peste tot în tara, invitat și la Castelul Peleș,  sau alăturându-se orchestrei si cu ocazia altor concerte. Partenera lui pentru acest concert este Alina Pelmuș( București) un artist complet și o dansatoare cu o experienta scenica remarcabila. Ambii sunt discipoli ai campionului european de tango argentinian,  Csongor Kicsi,  alături de care se antrenează.

Un cuplu vibrant care vă va duce prin lumea magica a acestui dans.

Asadar, va invitam la un regal de muzica și dans, cu parfum de Buenos Aires  !

Tango ul face parte din patrimoniu cultural UNESCO și este considerat un fenomen universal, acesta pătrunzând în Europa la mijlocul anilor 1940, în perioada de glorie a muzicii de tango.

Iubit peste tot în lume, este cantat și dansat pe marile scene .

 

Vă așteptăm cu drag in povestea noastră de tango!

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles