CELELALTE CUVINTE canta integral “Albumul cu patratele”
1
dec
CELELALTE CUVINTE canta integral “Albumul cu patratele”
Reflektor Venue, Bd. Liviu Rebreanu 2, Timisoara
1 decembrie 2018, Ora 21:00

Info eveniment

CELELALTE CUVINTE cântă integral “Albumul cu pătrățele”, primul album al trupei

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe rămâne unul special, atât pentru artiști, cât si pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă integral piesele de pe primul album al trupei, celebrul album cu pătrățele”, apărut în 1987, la Electrecord.

Povestea albumului începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi “Iarbă prin păr, care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rockului românesc.

Apoi, la festivalul timişorean “TIM Rock” Celelalte Cuvinte este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat "Formaţii Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, în 1985.

După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparținând în întregime trupei.

„Albumul cu pătrățele” și-a primit numele după ce prima variantă a coperții, realizată de Alexandru Andrieș, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din București sau la cutremur. Prin urmare, Andrieș vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul este numit și azi „albumul cu pătrățele”.

În data de 1 decembrie, la REFLEKTOR VENUE din Timișoara, se vor auzi celebrele piese Celelalte Cuvinte:

Scrisori iubite

Un sfârșit e un început

Dacă vrei

La ceas târziu

În zori de zi

Fântâna suspinelor

Despărțire

Despre suferințe de iarnă

Iarbă prin păr

Caracteruri

O să am

Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puține pentru a exprima ceea ce simțim. - Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu.

Biletele se pot cumpăra de pe www.entertix.ro, la prețul de 35 de lei în presale și in seara concertului, la intrare, la prețul de 40 de lei.

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles