ISTORIA COPILARIEI (4 episoade)
27
nov
ISTORIA COPILARIEI (4 episoade)
Teatrul Gong - Sala Parter, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu
27 noiembrie 2022, Ora 11:00

Info eveniment

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani

Sala Parter

ISTORIA COPILĂRIEI (4 episoade)

[o coproducție Teatrul Gong Sibiu și MiniREACTOR Cluj-Napoca]

de Petro Ionescu, Alexa Băcanu, Alex Moldovan și Ana Cucu-Popescu; REGIA: Delia Gavlițchi, Olivia Grecea, Ana Crăciun - Lambru și Diana Dragoș; SCENOGRAFIA: Florin Suciu; MUZICA: Văzduh (Adrian Cimpoeșu); ASISTENT REGIE: Adriana Creangă; ASISTENT DRAMATURGIE: Roxana Țentea; ÎN DISTRIBUȚIE: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Cătălin Filip, Doru Taloș și Oana Tămaș.

 

durată: 80 minute

preț bilet flexibil: 12 lei

 

„Istoria copilăriei (4 episoade)” este un spectacol-coupé ce cuprinde patru povești cu și despre copii din vremuri trecute pentru a pune în evidență evoluția în timp a condiției copilului, precum și dinamica relației copil-adult.

Teatrul Gong Sibiu și teatrul independent MiniREACTOR Cluj-Napoca au acceptat provocarea de a crea un spectacol care aduce în lumina reflectoarelor teme controversate, precum violența în familie și metode rudimentare folosite în educarea copilului. Coproducția, gândită ca o radiografie a copilăriei părinților, bunicilor și strămoșilor noștri, le oferă spectatorilor șansa unei mai bune înțelegeri a generațiilor trecute și a felului în care a evoluat percepția asupra educației noilor generații.

Cum era să fii copil în secolele XVI-XVII sau XIX - XX? Și care erau tiparele de educație folosite atunci de părinți? Sunt întrebări la care spectacolul „Istoria copilăriei” își propune să răspundă măcar parțial, pentru că, de-a lungul istoriei, poziția copilului a fost una delicată, viața copiilor din secolele trecute fiind extrem de diferită de cea a copiilor din zilele noastre.

„Sărbătorim felul în care copiii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.” – Olivia Grecea, regizor

*Spectacolul este urmat de o discuție educativă de tip Q&A, unde spectatorul, fie mic sau mare, poate interveni cu întrebări pentru echipa artistică despre temele abordate, procesul de creație și documentație, precum și exprimarea opiniei despre metodele de educație folosite de-a lungul istoriei.

*Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Data premierei:

30 aprilie 2022 (Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu)

6 mai 2022 (Teatrul independent MiniREACTOR Cluj-Napoca)

Trends & News
ACROGRAFICA
.
.
ACROGRAFICA
Bucuresti
Circul Metropolitan
TANDRETURI PENTRU FEMEI CU CEI PATRU CORIFEI ALIFANTIS, ANDRIES, BANICIU, VINTILA
27
mar
TANDRETURI PENTRU FEMEI CU CEI PATRU CORIFEI ALIFANTIS, ANDRIES, BANICIU, VINTILA
Bucuresti
Sala Palatului
Alexandru Andries la Auditorium
5
dec
Alexandru Andries la Auditorium
Bucuresti
MNAR - Sala Auditorium
Theatre Russian Ballet - Sankt Petersburg - Spargatorul de Nuci
9
sep
Theatre Russian Ballet - Sankt Petersburg - Spargatorul de Nuci
Cluj Napoca
Casa de Cultura a Studentilor
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2022 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles