NOI NU NE POTRIVEAM GLOANȚELOR
-performance teatru-poezie-
După textele volumelor „Sub negrul ceas al blândei nopți” și „Vrabie”, de Robert Vladu
Cu Robert Vladu
Regia- Monica Pop
Scenografia- Daniela Banciu
Aranjament sunet- Alexandru Godeanu, Răzvan Ramon
Lumea din jur se năruie, distrusă chiar de către Om. Totul se prăbușește, însă Omul tânjește din ce în ce mai mult după senzația de putere pe care i-o dă arma devenită prelungirea trupului său, e dependent de adrenalina bătăliei. Aici, în război, își poate dovedi cu adevărat măreția, forța, se simte demn și încrezător. Vederea îi e orbită de sânge, însă lucrurile iau o altă turnură atunci când realizează că este privit... Începe o călătorie halucinantă în propriul trecut, iar el gonește frenetic prin labirintul iubirii, al inocenței și cruzimii, fiind urmărit de fantasmele pe care și le-a reprimat atâta timp. Ce e iluzie și ce e realitate? Gloanțele nu mai sunt de niciun folos în această lume. Cu ce armă poți lupta împotriva propriilor demoni? Va avea loc o confruntare pentru care nimeni nu e niciodată cu adevărat pregătit, și pentru care se cere invenția unor noi arme.
Un proiect îndrăzneț. Răscolitor, problematic și deopotrivă intens. Pare că oamenii nu învață niciodată din greșeli iar istoria nu e o tipă prea iertătoare. Aici, incapacitatea de a gestiona iubirea intră în conflict cu actualitatea dezastruoasă a războiului. Toate astea pe terenul poeziei și al muzicii, unde toți demonii sunt ținuți sub control, pe alocuri chiar atrăgători. În final, totul se repetă.
Echipa artistică-
Robert Vladu a absolvit la Departamentul de Arte și Media , secția Actorie din Craiova în anul 2022. Este un tânăr actor care îndrăznește să pună mâna pe chitară și pe stilou. Între Craiova și București, are o activitate bogată privind teatrul, muzica, poezia și filmul. Când nu este la teatru, participă la cenacluri literare sau susține concerte pe muzica blues și rocknroll. Este un suflet generos care vânează libertatea, lucrul nou și iubirea de a trăi prin artă.
Monica Pop este regizor de teatru, dramaturg și formator artistic. A absolvit Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, specializarea Regie de teatru, licență ( în 2017) și master. În prezent activează ca artist independent, în București. A montat spectacole în teatre precum Teatrul Apropo, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, Teatrul Alexandru Davila Pitești, Teatrul Nou, Asociația Hearth și a făcut asistență de regie pentru spectacole semnate de Alexander Hausvater și Mc Ranin. Pe lângă regie, este pasionată și de scris, aducând un suflu nou în dramaturgia românească. Stilul ei are nuanțe de mister, fantastic și grotesc, dar nu fără a lipsi umorul. A avut colaborări cu numeroși artiști din întreaga lume, inclusiv pe partea de actorie și modeling. S-a implicat, ca actriță, în performance-uri, filmări, și proiecte de televiziune. Este formator de artă la o grădiniță și afterschool, unde susține cursuri de teatru pentru copii. Monica este o persoană dedicată, imaginativă și perseverentă.
Daniela Banciu are 24 de ani. A inceput studiile artistice in Tulcea,la Liceul de Arte "George Gorgescu" ,in 2016 a dobandit atestatul in pictura de sevalet. A absolvit Facultatea de Teatru in anul 2019 ,sectia Scenografie,in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale.