Anotimpuri 3 Toamna
24
oct
Anotimpuri 3 Toamna
Filarmonica de stat (Sala Thalia), Str. Cetatii , nr. 3-5, Sibiu
24 octombrie 2018, Ora 19:00

Info eveniment

Peter Sarik Trio x Bartók

 

După prelucrarea operelor lui Beethoven în stil jazz, Peter Sarik Trio a făcut un album nou cu adaptările lui Bartók Béla.

 

"Poate ,că nici un compozitor nu a avut un efect atât de puternic asupra jazz-ului de astăzi precum  Bartók.

Operele lui au o putere uimitoare, dinamica lor capteaza in totalitate  ascultatorul. Muzica lui este plină de emoție, mister, profunzime și claritate nelimitată.

Am creat acest material cu scopul de a încerca - prin prelucrările noastre- să facem cunoscută opera lui Bartók în randul acelora, care până acum aveau rezerve față de muzica lui.

Jazz și Bartók constituie împerecherea perfectă: piesele de pian orchestrate pentru Trio ,au mai mult caracter, piesel scrise pentru orchestră și cântecele populare prelucrate au de asemenea o latură cu totul nouă  și libertatea de improvizație este nelimitată.

"Recomand cu drag concertul nostru atât fanilor muzicii clasice, cât și celor de jazz!" - a spus Peter Sarik.

 

Peter Sarik Trio a devenit una dintre cele mai populare și definitive trupe de jazz din Ungaria din ultimii zece ani.

Una dintre cheile succesului lor ,este firea deschisă și versatilă a fiecărui membru, toți trei muzicienii reușesc astfel să atragă atenția unei audiențe mult mai largi și mult mai colorate, decât majoritatea formațiilor/grupurilor de jazz.

Atmosfera concertelor lor, aduce mai bine cu atmosfera concertelor de pop, sau chiar rock, chiar dacă aceste concerte sunt susținute la Academia de Muzică, sau cele mai mari săli de concerte.

Cu firea directa, deschisă si energica  a formației, acestia aduc mulți fani noi stilului jazz.

 

Pe lângă compozițiile proprii, muzicienii se aventurizează liberi printre genuri: au la activ două CD-uri cu prelucrări, piese solicitate de către public, și de multe ori ne bucură cu transcripții de muzică clasică.

Albumul intitulat Jazz kívánságműsor (Dedicații muzicale de jazz), a fost premiat în 2014, cu prestigiosul Premiu Fonogram (Grammy-ul maghiar) în categoria „albumul de jazz al anului“. Pe lângă premiul câștigat, trupa a mai avut alte trei albume nominalizate, tot în această categorie.

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles