New Hope Orchestra
27
iul
New Hope Orchestra
Ateneul Roman, Str. Franklin nr. 1-3, Bucuresti
27 iulie 2022, Ora 19:30

Info eveniment


New Hope Orchestra

Dirijor și solist: Octavian Lup

Solist: Valentin Șerban – vioară (câștigătorul Concursului Internațional George Enescu)

 

Program:

Partea I

Joseph Haydn – Concertul pentru violoncel și orchestră nr.2 

Antonio Vivaldi - Astor Piazzola – Anotimpuri pentru vioară și orchestră (Primăvara de Vivaldi și Vara de Piazzola)

 

Partea II

Antonio Vivaldi - Astor Piazzola – Anotimpuri pentru vioară și orchestră (Toamna de Piazzola și Vara de Vivaldi)

W. A. Mozart – Simfonia nr. 40

 

Cu pasiune și iubire pentru semeni și împărtășind enorma bucurie a cântatului împreună, New Hope este o orchestră formată tineri interpreți, selectați riguros, membri în cele mai importante orchestre din țară: Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio, Orchestra Operei Naționale București, Orchestra Română de Tineret etc.

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, un reprezentant al excelenței în arta muzicală, și o personalitate remarcată pe podiumul scenelor naționale și internaționale. Laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice. Asemeni lui George Enescu, s-a perfecționat la Conservatorul Superior Național de Muzică din Paris.

Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, la Ateneul Român. A obținut diploma de licență la Universitatea Transilvania din Brașov și a urmat cursuri de master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz, sub îndrumarea Silviei Marcovici. A concertat în România, Franța, Germania, Austria și Italia. Este membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris din 2018 și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

Făcând front comun în formarea unui grup unit și omogen, artiștii New Hope Orchestra au un singur țel: prin actul interpretativ să pătrundă în cele mai profunde tărâmuri ale conștiinței și sufletului uman, lăsând acolo… SPERANȚĂ! Experiențele concertelor din cadrul proiectului New Hope, sunt o vie mărturie că muzica ridică, muzica înalță, MUZICA VINDECĂ!

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

 

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” este organizat în fiecare an de Lanto Communication, iar realizarea ediției a XI-a este posibilă cu suportul: Radio România Muzical, TVR2 și Centrul pentru Tineret al Municipiului București (coproducători), Niro Investment Group, Oscar Downstream, Borsec, Luxten Lighting Company, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Marea Lojă Națională din România, ARCUB (parteneri) și Radio România Cultural și Radio Trinitas, Senia Music, Revista Cariere (parteneri media).

 

Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru anumite modificări de program ce ar putea interveni independent de voința sa. Orice eventuale modificări de program vor fi anunțate prin platformele sociale și cele de achiziție bilete online.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles