Orchestra Romana de Tineret
6
iul
Orchestra Romana de Tineret
Ateneul Roman, Str. Franklin nr. 1-3, Bucuresti
6 iulie 2022, Ora 19:30

Info eveniment


Orchestra Română de Tineret

Dirijor: Cristian Mandeal
Solist: Josef Špaček – vioară

Program:

Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61

Modest Musorgski/Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție 

Deschidem Festivalul Vară Magică pe 6 iulie 2022, ora 19:30 cu un concert sustinut de Orchestra Română de Tineret dirijată sub bagheta magică a lui Cristian Mandeal.

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu, ca un program artistic și educațional sprijinit de Fundația „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov și Lanto Communication.

 

Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Național de Artă „Tinerimea Română“. Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică de excepție, care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

 

De la început, Cristian Mandeal s-a preocupat de formarea ansamblului. Sub conducerea sa artistică, orchestra a devenit o poveste de succes din lumea muzicală românească. Prin performanța de a transforma fiecare concert într-un eveniment memorabil, dăruiește astfel țării o orchestră de nivel internațional care impune un standard prin excelență.

 

Josef Spaček a studiat cu Itzhak Perlman la Julliard School in New York, Ida Kavafian si Jaime Laredo la Curtis Institute of Music în Philadelphia și cu Jaroslav Foltyn la Conservatorul din Praga. A fost laureatul Competiției Internaționale Regina Elisabeta în Bruxelles și a câștigat premii de top la Competiția Internațională de Vioară Michael Hill din Noua Zeelandă, Concursul international de vioară din Danemarca și the Young Concert Artists International Auditions in New York.

 

A fost cel mai tânăr concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii Cehe din istorie. Orchestra l-a numit "Artist Asociat" în ianuarie 2016. Și-a părăsit postul la sfârșitul sezonului 2019/20 pentru a se dedica exclusiv carierei solo. 

  

Josef Spaček performează cu vioara ca. 1732 "Le Brun Bouthillard" Guarneros del Gesu, împrumutată cu generozitate de Ingles & Hayday. 

 

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

 

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” este organizat în fiecare an de Lanto Communication, iar realizarea ediției a XI-a este posibilă cu suportul: Radio România Muzical, TVR2 și Centrul pentru Tineret al Municipiului București (coproducători), Niro Investment Group, Oscar Downstream, Borsec, Luxten Lighting Company, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Marea Lojă Națională din România, ARCUB (parteneri) și Radio România Cultural și Radio Trinitas, Senia Music, Revista Cariere (parteneri media).

 

Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru anumite modificări de program ce ar putea interveni independent de voința sa. Orice eventuale modificări de program vor fi anunțate prin platformele sociale și cele de achiziție bilete online.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles