POVESTEA URSILOR PANDA / THE STORY OF THE PANDA BEARS  - ONLINE
2
iul
POVESTEA URSILOR PANDA / THE STORY OF THE PANDA BEARS - ONLINE
ONLINE, Sibiu
2 iulie 2022, Ora 19:00

Info eveniment

Text: Matei Vișniec

Regia: Ben Pascal

Proiecții live: Remo Rauscher
Muzică: Astrid Wiesinger
Scenografie: Gerd Walter

Distribuție: Daniel Bucher, Kristin Henkel



O poveste de dragoste suprarealistă, o dramă poetică fermecătoare despre relația dintre viața de zi cu zi și lumea viselor.
Un bărbat se trezește lângă o femeie. Nu-și amintește nimic. Cine este ea? Cum a ajuns în camera asta? Ce legătură există între ei? Ambii aranjează să se întâlnească pentru alte nouă nopți, timp în care se îndepărtează din ce în ce mai mult de realitate. Sunt prinși în acorduri reciproce, rătăcesc prin amintirile copilăriei împreună, comunică fără cuvinte și sunt împreună în absență. Treptat, spectacolul se transformă într-o poveste de dragoste intensă și suprarealistă, într-o poveste în care liniile dintre vizibil și invizibil se estompează...
Femeia și bărbatul care se trezesc într-o dimineață în același pat sunt străini. Urmează încă nouă nopți în care se regăsesc. Dar cu cât devin mai familiari, cu atât devin mai străini publicului. În limbajul lor creat în comun, ei traversează spațiile unirii lor, care încep să se concretizeze sub forma unor obiecte de pe scenă. Dar, în curând, îndrăgostiții se decorporalizează și încep o aventură curajoasă în care găsesc uniunea absolută. Ceea ce lasă în urmă este o poezie obsedantă a imaginilor.
Autorul român Matei Vișniec este unul dintre cei mai jucați dramaturgi de la căderea regimului Ceaușescu. Astăzi, Vișniec vrea să scrie „despre relațiile nenaturale dintre om și moarte, om și nemurire, om și iubire, om și singurătate”.
„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt“ este un vis de dragoste. Piesa este ca un cristal: toată lumea vede o culoare diferită. O poveste de dragoste care dezvăluie minuni. Una dintre cele mai frumoase și radicale piese recente despre dragoste, care se dezvoltă într-un joc obsesiv despre limitele iubirii și dorinței. Un joc imaginativ al iubirii, uneori plin de viață, alteori melancolic, dar mereu tânjind în așteptarea neașteptatului.

"Nu trebuie să te ating, visăm același vis."



Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză

Durata: 1h 15min

Data premierei: 17.06.2021

Titlul original: Povestea urșilor panda

Co-productie: Theatre Ecce Salzburg Austria
Cu sustinerea Forumului Cultural Austriac

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles