Horia Brenciu - My Way

Horia Brenciu - My Way

"MY WAY", un nou spectacol-eveniment marca Horia Brenciu,  in noiembrie, la Sala Palatului!

 "MY WAY" in... his way - Horia Brenciu alaturi de HB Orchestra Big Band intr-un regal muzical, la Sala Palatului!  Fii alaturi de ei, danseaza si canta swing pe 29 noiembrie 2012, de la ora 20.00!

In noiembrie, Sala Palatului canta swing impreuna cu Horia Brenciu si HB Orchestra Big Band, intr-un spectacol-eveniment. "MY WAY" reinvie glorioasa epoca a muzicii swing si aduce in prim plan un gen care a facut istorie in lumea filmului, a muzicii si, fara indoiala, in inima publicului.

Conceput ca un omagiu adus lui Frank Sinatra, evenimentul poarta numele uneia dintre cele mai populare piese ale celebrului artist. “MY WAY” este cea mai iubita, fredonata si cantata partitura a tuturor timpurilor. Frank Albert Sinatra s-a nascut pe 12 decembrie 1915 si avea sa devina varful generatiei sale si una dintre figurile emblematice ale secolului al XX-lea. In luna decembrie a acestui an, Sinatra ar fi implinit 97 de ani. Acest concert, sustinut in apropierea zilei sale de nastere, devine un pretext excelent pentru Horia Brenciu sa demonstreze, in felul sau unic, faptul ca muzica swing este la fel de vie si emotionanta ca in vremurile de odinioara.

Cand m-am indragostit de muzica lui Sinatra aveam putin peste 22 de ani… Si odata cu “MY WAY” i-am descoperit pe toti… Pe Dean, Crosby, Sammy, Astaire, Darin, Cole, Ray, Aretha, Peggy, Callaway, Gershwin, Porter, Basie, Ellington, Bennett si pe multi, multi altii care au facut istorie… Dintr-o data, o lume ascunsa, plina de refrene celebre, poezie, mesaj, sensibilitate, filme, big band-uri, Oscaruri, barbati charismatici si femei superbe mi s-a dezvaluit ochilor si urechilor. Epoca muzicii de jazz si swing facea inca o victima: pe mine! Am inceput sa invat sa cant, sa gandesc, sa sper, sa sufar si chiar sa si iubesc pe muzica swing… Toate aceste lucruri mi-au format un nou univers, in care se conturau pasiunea, dragostea si cheful de a trai indiferent daca afara ploua, ninge sau e arsita nemiloasa, declara Horia Brenciu.

Iubit cu intensitate, acest stil muzical a intruchipat, intre anii 1930 si 1945, mangaierea, desfatarea, tihna si sentimentul de dragoste si de libertate intr-o perioada greu incercata. In anii '30, marea criza economica a provocat o mare suferinta careia oamenii i s-au opus prin dans si muzica uitand, astfel, de griji si de nevoi. In vremurile noastre, poate la fel de nefavorabile, Horia Brenciu, artistul care rezoneaza perfect cu muzica swing, impreuna cu HB Orchestra Big Band vor transmite publicului jovialitatea, optimismul si bucuria generate de acest concept muzical.

“MY WAY” nu se traduce neaparat prin “drumul meu”, explica artistul, ci mai degraba prin felul meu, maniera mea de a simti si de a vedea viata prin intermediul acestor lucrari speciale. In concertul din noiembrie, toate partiturile au fost adaptate productiei noastre, dupa cele mai inspirate versiuni scrise de cei mai mari aranjori ai secolului al XX -lea. Dupa tot ce am ascultat in ultimii 20 de ani, productiile de gen ale lui Harry Connick Jr si Rod Stewart sau cele ale mai tinerilor Robbie Williams, Michael Buble sau Jamie Cullum, voi incerca sa ma alatur, cu toata modestia si umilinta, predecesorilor mei. Cu mine vor fi cei mai buni muzicieni din Romania. Anul acesta, pe 29 noiembrie, unul dintre cele mai dragi visuri muzicale ale mele se va implini! Vreau sa faceti parte din el!

Pe 29 noiembrie, la Sala Palatului, Horia Brenciu si HB Orchestra Big Band vor rescrie o pagina a istoriei muzicii. Peste 25 de instrumentisti, o echipa fabuloasa de balet si invitati surprinzatori, iata doar o parte din tabloul celei mai elaborate productii muzicale a ultimilor 20 de ani!

Event Horia Brenciu - My Way
Location Sala Palatului, Bucuresti
Date 29 November 2012
Hour 20:00