Leonardo da Vinci – Inventiile unui Geniu
7 ian
22 apr
Leonardo da Vinci – Inventiile unui Geniu
Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3, Cluj Napoca
7 ian - 22 apr 2022

Info eveniment

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” a ajuns în premieră, la Cluj! Vino să vezi, în perioada 7 ianuarie - 17 aprilie 2022, replici ale invențiilor și schițelor realizate de geniul Renașterii. Spirit universalist și inventator înnăscut, Leonardo da Vinci a conceput mașini de zburat, mașini de excavat, un tanc, biciclete și chiar un schimbător de viteze!

 

Continuând circuitul internațional care a inclus 80 de orașe din Europa, Asia, continentul nord-american, sud-american și Australia, expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” a ajuns din America la Cluj. Ea a avut un succes atât de mare, încât a stabilit un record de vizitare pentru o expoziție culturală (peste 20 milioane de vizitatori) și s-a înscris în galeria marilor evenimente culturale ale lumii.

 

Expoziția, întinsă pe 600 mp, cuprinde 45 de modele, realizate din lemn, ale invențiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci, una din cele mai luminate minți ale omenirii, plus 5 reproduceri ale unor tablouri ale sale. Modelele nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Grupate în cinci categorii - mașinării pentru zbor, mașinării hidraulice, mașinării pentru construcții, concepte pentru manufacturare și mașinării de război - toate uimesc prin ingeniozitatea unui om care a creat, în perioada renascentistă, elementele esențiale ale funcționării multor obiecte utilizate și astăzi în toată lumea. 

 

Expoziția poate fi vizitată după următorul program:

-pentru grupuri de elevi organizate de școli: marți - vineri, 12:00 - 16:00

-pentru publicul larg: miercuri - vineri, 16.00 - 20.00; sâmbătă - duminică, 10.00 - 20.00

 

Evenimentul este organizat de Consorțiul Studenților din România, co-organizator Original Media, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles