HIN UND HER
16
dec
HIN UND HER
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
16 decembrie 2021, Ora 19:00

Info eveniment

ÎNCOACE ȘI ÎNCOLO

de Ödön von Horváth

REGIA: Alexander Riemenschneider
ASISTENT REGIE ȘI COORDONATOR PROIECT: Fabiola Eidloth
SCENOGRAFIA: David Hohmann
MUZICA: Tobias Vethake
TRADUCEREA DIN LIMBA GERMANĂ: Dan Stoica
PROFESOR DE VORBIRE: Tim Schüler
DISTRIBUȚIE: Daniel Bucher (Ferdinand Havlicek), Daniel Plier (vameșul de pe malul drept), Emőke Boldizsár (fiica vameșului de pe malul drept), Ali Deac (vameșul de pe malul stâng), Valentin Späth (jadarmul), Johanna Adam (Doamna Hanusch), Anca Cipariu (X, șeful guvernului de pe malul drept), Fabiola Petri (Y, șeful guvernului de pe malul stâng), Ștefan Tunsoiu (Schugglitschinski, contrabandist șef)

DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 20MIN / PREŢ BILET: 25 LEI / 20 LEI;

 

„Hin und Her / Încoace și încolo” satirizează cu un ascuțit simț critic o temă de actualitate în spațiul european, aceea a granițelor și a situațiilor birocratice absurde în care este plasat omul de rând, de această, nu emigrantul ajuns în spațiul european, ci însuși cetățeanul european. 

Acțiunea spectacolului se petrece pe un pod mic, ridicat peste un râu la fel de mic și care într-un fel sau altul leagă două state mici. Spațiul acesta al nimănui, dintre cele două granițe plasate la un capăt și la celălalt al podului, este spațiul în care este prins captiv personajul principal, Havlicek, intepretat de Daniel Bucher. 

Expulzat din țara în care a trăit toată viața și fără drept de a intra în țara unde s-a născut - și într-o situație și în cealaltă din motive pur birocratice, Havlicek are în față perspectiva de a-și petrece întreaga viață pe pod, pendulând între cele două puncte de trecere a frontierei. 

Societatea imaginată de Horváth pare dominată numeric de funcționari, oameni politici și infractori. Mai e loc în tot acest peisaj animat de oameni mici, de iubirea interzisă dintre fiica vameșului de pe malul drept și vameșul de pe celălalt mal? Sau poate doar pentru asta mai e loc? Sau poate doar pentru aceasta mai e timp?

„Horvath, autorul textului, ne plasează pe toți într-un loc exemplar, populat de personaje exemplare, care au fiecare un ritm foarte alert, se iau foarte în serios, chiar și atunci când situația nu o cere și se fac în felul acesta de rușine, dar poate tocmai din acest motiv par cu toții foarte umani. „Încoace și încolo” este un spectacol în care vorbim despre granițe, această temă mare și de actualitate în spațiul european, dar facem acest lucru dintr-o perspectivă comică. Autorul textului are curajul la rândul lui, să scrie cu foarte mult umor, chiar dacă acțiunea spectacolului e la limita absurdului. Textul oferă fiecărui actor oportunități de joc, indiferent de mărimea rolului. Împreună am încercat să creionăm cât mai fidel artificialitatea societății actuale, să creăm un happy end, care deși exagerat și utopic în contextul societății noastre, suntem convinsi că va fi înțeles ca atare de către public.” 
Alexander Riemenschneider, regizor

Spectacolul este realizat cu sprijinul Institutului Goethe București.

SECȚIA GERMANĂ – SPECTACOL CU TRADUCERE ÎN LIMBA ROMÂNĂ

DATA PREMIEREI: 15 SEPTEMBRIE 2018

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles