CONACE SI VIN
8
nov
CONACE SI VIN
Crama Mierla Alba,
8 noiembrie 2020, Ora 09:00

Info eveniment

Aceste constructii fabuloase arhitectural, nu de demult case boieresti, resedinta unui ispravnic, subprefect, a unui vizir sau chiar unui pasa, astazi un popas frumos pentru turele nostre culturale, o oaza de linsite si istorie uitata. Conacul este resedinta boierilor de odinioara sau a marilor mosieri, de obicei amplasat in centrul marilor proprietati si inconjurat de casele muncitorilor agricoli.

Fiecare dintre ele are o poveste frumoasa, o istorie si uneori mituri ori legende, adevarate sau nu. Mergem pe urmele istoriei si incercam sa aflam de la ghizii caselor boieresti cat mai multe astfel de informatii.

Sambata avem o cursa inedita cu 3 obiective fantastice, daca punem la socoteala ca in curtea celui de al doilea se afla si o expozitie de fotografie veche, o tura de peste 5 ore legata de, istorie, cunoastere, plimbari si voie buna.

  •  Conacul Pana-Filipescu - Important monument istoric, amplasat pe Drumul Voievozilor, conacul, exemplar remarcabil al arhitecturii civile, bijuterie a stilului tradiţional românesc. În beciul conacului pot fi vizitate expoziţii de arheologie - bunuri culturale mobile, descoperite în timpul lucrãrilor de restaurare, aferente primei faze de construire a conacului; momente din activitatea agricolã a zonei ilustrate prin obiecte tradiţionale pentru lucratul pãmântului, o expoziţie lapidarium care cuprinde cruci si pietre funerare, capiteluri și ancadramente bogat decorate, sculptate în piatrã.

  •  Conacul Bellu - o bijuterie arhitecturală a zonei și un loc încărcat de istorie. Vizitarea Conacului Bellu este o idee excelentă pentru o zi de weekend cu soare. Vom găsi un patrimoniu de artă plastică și decorativă, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea, fotografii, cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și arme de colecție.

  •  Degustare Crama Mierla Alba - ne continuam drumul prin istorie si mergem catre crama pentru o degustare de 4 sortimente de vin (alb - feteasca alba Valahorum, Crucea Manafului Chardonnay, rose - Busuioaca Valahorum si cupaj rosu - Crucea Manafului 2017).

  • Ca experienta sa fie una completa, deschidem in vie si o sticla de vin rosu de la una din viitoare crame la care vom merge, aleasa fiind un Cabernet sauvignon de la crama Avincis, apoi povestim despre vizita ce va urma in Dragasani.

Plecare:  9.00 Piata Victoriei - parcarea de langa Muzeul Antipa.

Sosire  : 18.00 Piata Victoriei.

  •  Evenimentul se va desfasura cu grup de minim 5 persoane si maxim 7. Este un eveniment destinat socializarii, desgustarilor de vinuri la crame mai putin cunoscute iar prgramul este unul flexibil, relaxant si fara graba.

  • Include: transport microbuz - 7 locuri, apa, ceai, cafea, produs patiserie, degustare 4+1 vinuri, bilete platite pentru toate obiectivele amintite mai sus.

  • Optional: Pranzul, servit la unul dintre restaurantele din apropierea cramei, se plateste separat.

Purtarea mastii si zambetul sunt obligatorii.


Contact: florintunaru.tif@gmail.com    Telefon: 0731700248

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles