MOROI
1
apr
MOROI
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
1 aprilie 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Informare privind programul de spectacole TNRS pentru perioada 23 martie – 16 aprilie 2020

Urmare a evoluției evenimentelor actuale din România, în contextul epidemiologic COVID-19, și a celor mai recente decizii luate de autoritățile centrale ale statului, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță suspendarea tuturor spectacolelor programate în perioada 23 martie (inclusiv) – 16 aprilie (inclusiv). Biletele cumpărate, pentru oricare dintre reprezentațiile din perioada amintită, rămân valabile pentru reprezentații viitoare, din acest an, ale acelorași spectacole. Spectatorii care doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru, până în data de 16 aprilie 2020, în agenția teatrală (pentru biletele cumpărate din agenție), sau online, pentru biletele achiziționate online, în baza unui email transmis către echipa de ticketing pe adresa de  mail: contact @ entertix.ro, cu subiectul RETURNARE CONTRAVALOARE BILETE TNRS. Toate spectacolele suspendate din perioada 23 martie – 16 aprilie 2020, vor fi reprogramate, pe parcursul acestui an, iar programul actualizat va fi comunicat publicului imediat ce situația va permite.

 „Realitatea pe care o trăim astăzi cu toții nu mai seamănă cu nimic din tot ceea ce știam fiecare dintre noi. Siguranța comunității din care facem parte este foarte importantă, de aceea facem apel la publicul nostru să respecte cu strictețe toate recomandările autorităților centrale și locale. Doar împreună, prin efortul individual al fiecăruia dintre noi, alături de efortul autorităților, vom putea să revenim la liniștea și pacea de care avem atât de multă nevoie. În mod cert, nu ne-am imaginat niciunii dintre noi că primăvara aceasta pe care am așteptat-o atât de mult, va fi astfel, dar cu speranță, gând bun și conduită responsabilă ne vom putea bucura din nou, împreună, de teatru.” Constantin Chiriac, director general TNRS

 Se modifică programul agenției teatrale

Agenția teatrală a naționalului sibian va funcționa în următoarea perioadă cu un program scurt, de două ore pe zi, de marți până joi, de la ora 16:00 la ora 18:00. Agenția va reveni la programul normal de funcționare imediat ce situația va permite acest lucru. Adresa agenției este Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 iar numărul de telefon care poate fi apelat pentru informații suplimentare este 0369.101.578.

 

MOROI

TEXTE: de Cătălin Ștefănescu (O noapte, O înmormîntare, Un interviu, Un cioban, Un cap) și Ada Milea (Un bloc)

REGIA: Alexandru Dabija
ASISTENT REGIE: Bogdan Sărătean
SCENOGRAFIE: Dragoș Buhagiar
ASISTENT SCENOGRAFIE: Irina Chirilă
CÂNTECE: Ada Milea
ÎN DISTRIBUȚIE: Veronica Arizancu, Mihai Coman, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Fatma Mohamed, Serenela Mureșan, Cătălin Neghină, Ioan Paraschiv, Eduard Pătrașcu, Cristina Ragos, Vlad Robaș, Cristian Stanca, Dana Taloș, Arina Ioana Trif, Cendana Trifan, Marius Turdeanu, Raj-Alexandru Udrea, Cristina Stoleriu, Liviu Vlad.


DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 50MIN / PREŢ BILET: 25 LEI / 20 LEI;

Dintotdeauna există un soi de joc, mai mult sau mai puțin serios, între „dincolo” și „dincoace”. În funcție de felurile în care văd lumea, oamenii, de oriunde vor fi fiind ei, își imaginează toate hărțile posibile ale călătoriilor între viață și moarte. Cu cît mai necunoscut e teritoriul care-și cere harta, cu atît mai aprinsă e imaginația cartografilor. Nimeni nu scapă de exercițiul acestei geografii atît de personale. Și, pentru că peste acest exercițiu nu se poate sări, pentru că e atît de obligatoriu, el devine singura “olimpiadă” la care participă absolut toată lumea. Culmea! Așa ceva s-ar putea numi oricum, numai întrecere nu. Cu toate astea, aici e cea mai disputată competiție. Iar cînd își dau seama ce fac, oamenii se opresc, rîd, plîng și spun povești.

Printre multe altele, îi datorez cu totul lui Alexandru Dabija și experiența fascinantă de a scrie texte pentru spectacole de teatru. Iar în cazul acestui text, îi datorez cercetătoarei Laura Jiga Iliescu, de la Institututul de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, experiența lecturii unui braț de cărți care vorbesc despre cum se văd, de aici, din părțile astea de lume, potecile între „dincolo” și „dincoace”. 
Cătălin Ștefănescu

Micul text cu fantome urbane a apărut accidental, după o discuție cu dl. Dabija și după niște întâlniri cu o băbuță stranie. Cântecele... vara trecută, printre lecturi despre stafii și povești cu strigoi. Îmi place teribil „umorul cu nod în gât” pe care îl propune spectacolul. Hohotele de râs nu sunt deranjate de prezența sicrielor, dar moartea e prezentă și ne permite multe pentru că oricum „gluma” finală îi aparține. 
Ada Milea

SPECTACOL NERECOMANDAT TINERILOR SUB 14 ANI

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles