Spectacol extraordinar de colinde si cantece de stea Buna sara lui Craciun
8
dec
Spectacol extraordinar de colinde si cantece de stea Buna sara lui Craciun
Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3, Cluj Napoca
8 decembrie 2019, Ora 18:00

Info eveniment


Spectacol extraordinar de colinde și cântece de stea „Bună sara lui Crăciun”
Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”
Duminică, 08 decembrie 2019, ora 18:00
 

 

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, colindele, obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă din satul românesc vor fi aduse în scenă de cete de colindători din mai multe localități ale județului Cluj: Frata, Huedin, Mociu, Răchițele și Negreni. Acestea vor fi prezentate aşa cum se păstrează ele în vatra satului și cum au fost cuprinse în cercetările realizate în teren de specialiștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Spectacolul va fi deschis de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Un moment aparte va fi prezența grupului de colindători din comunitățile românești din Banatul Istoric - Voivodina, Serbia, dar și celebrului cor bărbătesc din Finteuşu Mare, județul Maramureș, cel mai longeviv cor din țară, cu o activitate de peste 100 de ani.

Colindătorii, într-un număr impresionant, peste 200 de persoane, vor dărui spectatorilor clujeni momente speciale, pe care rar mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

De asemenea, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de colindele aduse în scenă de grupul de interpreți clujeni „Corindătorii Clujului”: Mariana Morcan, Maria Marcu, Marinela Zegrean Istici, Crina Varga-Haiduc, Mihaela Grindean, Alexandru Potra, Florin Bota, Adrian Socaciu, Cătălin Nistor, Raul Oltean și Grigore Sâmboan, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Spectacolul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Evenimentul este prezentat de Grigore Sâmboan.

Manager,  Adriana Emilia Irimieș

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles