Kicks & Sticks Big Band
18
oct
Kicks & Sticks Big Band
Teatrul Ariel, Targu Mures
18 octombrie 2019, Ora 19:00

Info eveniment


Kicks & Sticks este un cunoscut ansamblu vocal de jazz german, cu un repertoriu eclectic, ce unește personalități versatile și expresive sub conducerea lui Wolfgang Diefenbach, directorul artistic și dirijorul ansamblului, care a colaborat cu orchestre renumite, cu soliști și compozitori de talie mondială, printre aceștia numărându-se: Bill Holman, Manny Albam, John Clayton, Bob Mintzer, Jerry van Rooyen, Bill Dobbins, Ray Brown, Bob Florence și Steve Gray.

Orchestra de Jazz de Stat din Hessen, cunoscută și sub numele de Kicks & Sticks, a fost fondată în 1985 de către Wolfgang Diefenbach, cu scopul de a permite tinerilor muzicieni talentați să primească formare profesionistă la cel mai înalt nivel. Numeroși tineri muzicieni de jazz din statul german Hessen așteptaseră o astfel de șansă și au solicitat să se alăture trupei nou-înființate. Proiectul a fost posibil în ultimă instanță de fostul ministru al Finanțelor din Hessen, care a pus la dispoziția trupei fondurile necesare. Conceptul se bazează pe trei piloni principali: sesiuni de workshop cu celebrități de jazz bine cunoscute ca tutori; apariții pe scenă remarcabile; și înregistrări profesionale (studio). Vocile Kicks & Sticks au reprezentat statul german Hessen și cultura germană locală în Canada și China, inclusiv în concerte în provincia Hunan, provincia Hessian, precum și în Africa de Sud, unde au interpretat, în Cape Town și în Johannesburg, în cadrul Joy of Jazz Festival.

În prezent, Kicks & Sticks este considerată a fi una dintre cele mai bune orchestre de jazz din Europa. A fost piatra de temelie pentru o cariera muzicală pentru peste 1800 de tineri muzicieni. Turneele de succes la nivel mondial în Africa de Est, Ungaria, Australia, România, Asia de Sud-Est, America de Sud, Polonia, Canada, Rusia, Japonia, Lituania, Vietnam, Coreea de Sud, Cipru, Grecia și Orientul Mijlociu au făcut istorie. Cele mai importante momente au fost concertele de la Sydney Domain Park Jazz Festival și de la Festivalul Montsalvat din Melbourne, care l-a electrizat pe Nat Adderly atât de mult, încât a interpretat un solo spontan cu formația. Cu primul lor CD Kicks and Sticks a câștigat Premiul german al criticii.

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles