Transilvania Live: Cat ii de fain de Paste la Viscri. Traditii locale si concert jazz
28
apr
Transilvania Live: Cat ii de fain de Paste la Viscri. Traditii locale si concert jazz
Viscri, Jud. Sibiu
28 aprilie 2019, Ora 18:00

Info eveniment

Transylvania Live:

Cât îi de fain de Paşte la Viscri. Tradiții locale şi concert jazz

 

Pentru cei care doresc să petreacă Sărbătorile de Paşti într-un mod autentic, într-un spațiu parcă desprins din basme, comunitatea locală din Viscri vă aşteaptă cu tot ce are mai bun în perioada 26 - 29 aprilie 2019.

 

Vizitatorii vor avea parte de o bogată experiență culturală, în satul în care aproape toate casele fac parte din patrimoniul universal Unesco. Invitația cuprinde cazare într-una dintre aceste case fermecătoare, trei mese pe zi preparate cu suflet din bunătățurile grădinilor şi gospodăriilor din Viscri, dar şi un concert jazz susținut de New Landscapes în incinta Bisericii fortificate din Viscri, în seara zilei de duminică, 28 aprilie.

 

Într-o perioadă care ne aminteşte de miracolul naturii, de gingăşia-i şi puterea sa uluitoare de a renaşte, calități oferite în dar şi naturii umane, concertul de jazz susținut de Ana Maria Galea şi Daniel Csikos la pian va porni de la aceste valori şi vă va încălzi pe fiecare dintre voi prin mesajul iubirii pentru viață, jazz, bucurie de a fi, de a cânta despre tot ce e frumos şi autentic în spiritul uman.

 

Mai multe detalii despre ce vă oferim, oferta de cazare şi prețul accesibil, vă invităm să găsiți în rândurile de mai jos.

 

Această invitație este făcută de către Fundația Mihai Eminescu Trust şi Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat "Transylvania Live" care promite să vă aducă în perioada imediat următoare mai multe surprize şi experiențe plăcute ce nu vor putea fi uitate prea curând.

 

Aflat la 30 de minute de Sighișoara, Viscri este un sat săsesc viu și bine păstrat, înconjurat din toate părțile de natură. Dacă ajungeți la Viscri și, mai ales dacă aveți copii, treceți și pe la fierar, care vă va face pe loc o potcoavă pentru cel mai mic cal din lume, și pe la cărămidar, pentru o demonstrație a acestor meșteșuguri străvechi. La plecare, e păcat să părăsiți satul fără să luați acasă o pâine mare și gustoasă de la cuptorul de pâine tradițional, aflat aproape de biserica evanghelică. 

Despre Concertul New Landscapes

duminică, 28 aprilie, ora 18:00

 

În seara de Paști, veți avea parte de un concert special, armonios acordat perioadei, al cunoscutei actrițe și cântărețe Ana Maria Galea și al pianistului Daniel Csikos, doi artiști remarcați pe scenele jazz atât din România cât și din străinătate. Reuniți sub numele de „New Landscapes”, colabrarea dintre cei doi a început în anul 2008 în zona muzicii jazz standard după care au susținut concerte și în formule de trio alături de alți muzicieni importanți. Alături de bateristul Tavi Scurtu și Michael Acker la contrabas au înregistrat, în anul 2014, albumul „I kknow You by Heart”, unul dintre puținele albume autohtone de jazz vocal standard apărut după 1989. Azi „New Lanscapes” este o formulă mereu în mişcare în care Ana Maria Galea, Daniel Csikos și invitații lor explorează teritoriul atît de ofertant al temelor standard, al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.

Ana Maria Galea a debutat în celebrul club „Green Hours” alături de  Anca și Ciprian Parghel, prima cea mai valoroasă improvizatoare din România iar, cel de-al doilea, unul  dintre cei mai expresivi contrabasiști de jazz de pe scena din țara noastră.

 

„Audierea celor opt momente muzicale evidenţiază un glas de o învăluitoare căldură şi ingenuitate, angajat într-un demers interpretativ eminamente liric, încărcat de emoţia rostirii de sine. Aşa cum pare să exprime şi titlul generic al albumului, Ana Maria Galea îşi doreşte cu ardoare să ne desferece inimile cu cheia sincerităţii, a firescului – necăutat, însă conţinut într-a sa vibraţie afectivă autentică. Şi o face apelînd la mijloace şi tipuri de enunţuri diverse. Ca interpetă – dar şi improvizatoare în manieră scat precum în piesa Moon And Sand – ea oficiază actul de devoţiune pentru genul preferat, cu acurateţe a intonaţiei, cu expresivitate, cu un bun balans ritmic, alternînd tempo-urile mai animate cu cele medii şi lente (acestea din urmă, preponderente), alăturînd teme standard din repertoriul internaţional cu două reuşite creaţii proprii ce-i poartă autograful inclusiv în calitate de semnatară a versurilor şi a aranjamentelor.”

 

Despre cazare

 

Veți fi cazați în case de patrimoniu care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale dar care păstrează atmosfera unor vremuri trecute și care, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe placute și autentice. Restaurarea acestor case a fost făcută în cadrul unor proiecte ale fundației Mihai Eminescu Trust (MET), cu meșteri din sat, folosind doar materiale și tehnici tradiționale. Experience Transylvania, proiectul prin care MET promovează turismul cultural și responsabil, administrează aceste case împreună cu familii din Viscri. Totul funcționează după principiile unui business social, iar cei care stau în aceste case de oaspeți contribuie la păstrarea unui stil de viață sănătos în satele din Transilvania.


Doamnele care au grijă de case sunt și bucătărese talentate, care gătesc tradițional, cu ingrediente din curțile și grădinile proprii. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi că ele știu o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și vă vor povesti despre modul liniștit și autentic în care continuă să traiască și astăzi. Mâncarea este unul dintre motivele serioase pentru a veni de Paște la Viscri; după ce ați stat și ați măncat la noi, cel mai probabil veți vrea să reveniți. Mesele sunt de fiecare dată pregătite pe îndelete, fără grabă, după rețete păstrate și date mai departe din generație în generație. In Duminica Paștelor veți avea parte de o cină specială pregătită de o bucătară cu experiență, cu preparate gătite conform cu principiile mișcării Slow-Food.

 

Pachetele de Paște la Viscri:

26 – 28 aprilie

 

Categoria A

Preț: 700 lei de persoană

Accesul la concertul New Landscapes de duminică, 28 aprilie, ora 18:00, din incinta Bisericii fortificate de la Viscri

Cuprinde trei nopți de cazare 26 – 28 aprilie si cina de Paste

Mesele nu sunt incluse în preț, dar pot fi servite la cazare și se achită înainte de plecare. Prețurile sunt 25 lei pentru micul dejun, 60 lei pentru prânz și 60 lei pentru cină

Cina de Paște va fi pregătită conform tradițiilor locale de către o gospodină cu experiență, după rețete moștenite în familie.

Categoria B

Preț: 500 lei de persoană

Accesul la concertul New Landscapes de duminică, 28 aprilie, ora 18:00, din incinta Bisericii fortificate de la Viscri

Cuprinde trei nopți de cazare 26 – 28 aprilie

Mesele nu sunt incluse în preț, dar pot fi servite la cazare și se achită înainte de plecare. Prețurile sunt 25 lei pentru micul dejun, 60 lei pentru prânz și 60 lei pentru cină (în afara cinei de Paște care este inclusă în pachetul anterior, Categoria A)

 

Categoria C

Preț: 50 lei de persoană

Accesul la concertul New Landscapes de duminică, 28 aprilie, ora 18:00, din incinta Bisericii fortificate de la Viscri

 

Pe lângă această ofertă, vizitatorii se pot bucura și de plimbări pe cal prin împrejurimile cu dealuri blânde și însorite, penntru mai multe detalii și costuri pe https://www.facebook.com/transylvaniaonhorseback/

 

Pentru slujba de Înviere, vă recomandăm biserica ortodoxa din Viscri.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles