ROMEO SI JULIETA -TEATRUL NATIONAL CHISINAU
24
ian
ROMEO SI JULIETA -TEATRUL NATIONAL CHISINAU
Teatrul National Vasile Alecsandri, Str. Agata Barsescu nr.18, Iasi
24 ianuarie 2024, Ora 19:00

Info eveniment

ROMEO ȘI JULIETA

după William Shakespeare

Cele mai bune costume - Stela Verebceanu

Gala Premiilor UNITEM 2023

 

TN Mihai Eminescu, Chișinău

Traducere: Anca Ignat și Alexandru M.Călin

Regie: Luminița Țâcu

Scenografie: Irina Gurin

Pictor costume: Stela Verebceanu

Lupte scenice: Oleg Mardari

Expresie corporală: Eugeniu Burlac

Sound design: Valentin Strișcov

Video: Rena Botezatu

 

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

Data premierei:

 

17 Decembrie 2022

Dramă /

2h 30min

/ Pauză: Nu

 

În PREMIERĂ - o veche și mereu nouă poveste de dragoste și ură : „Romeo și Julieta” după William Shakespeare (traducere Anca Ignat și Alexandru M. Călin) în regia Luminiței Țâcu la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Despre „Romeo și Julieta” am auzit toți. Dacă nu toți, atunci mulți dintre noi. Dintre acești mulți, câți au deschis cartea cu textul lui Shakespeare? Dintre cei care au deschis-o: câți au avut răgazul, răbdarea și curiozitatea s-o citească până la capăt? „Romeo și Julieta” sunt niște nume dintr-o anecdotă la îndemâna oricărui flecar sau e un text sofisticat, în versuri, rezervat doar spiritelor elitare? „Romeo și Julieta” e o poveste de iubire sau de ură? „Romeo și Julieta” s-a întâmplat cândva la Verona sau se întâmplă în zilele noastre la Chișinău? „Romeo și Julieta” e o poveste veche și prăfuită sau ne recunoaștem și astăzi în ea: copiii – îndrăgostiți și rebeli, părinții – orbiți de ură și egoism ? Or, știe fiecare ori nu știe: ce-i  „Romeo și Julieta”? Bineînțeles, e un spectacol de teatru! Un spectacol în premieră – „Romeo și Julieta” de William Shakespeare în regia Luminiței Țâcu. E și o rarisimă oportunitate pentru tinerii ce debutează în această meserie: Romeo Nicu Ciumașu (actor în devenire, student anul IV, AMTAP, clasa profesorului Gheorghe Pietraru ),   în cel al Julietei – cea mai tânără actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Corina Rotaru. E o șansă fericită pentru fiecare actor, deja consacrat, să facă parte dintr-un inepuizabil proiect de teatru universal, dintr-un proiect lansat cu patru secole în urmă sub genericul „Globe-Teatrul lui William Shakespeare”:

 

Doriana Zubcu și Valentin Zorilă – părinții lui Romeo Montague, Diana Decuseară și Iurie Focșa – părinții Julietei Capulet, Doica – Ana Tkacenko, Alexandru Pleșca – Mercutio, Mihai Zubcu – Tybalt, Dan Melnic – Benvolio, Igor Babiac – Părintele Lorenzo, Vlad Ropot – Paris, Ghenadie Gâlcă – Principele Escalus, Draga-Dumitrița Drumi și Rusanda Radvan – naratoarele

 

Atenție: spectacolul nu este recomandat celor care se așteaptă la un spectacol tradiționalist sau/și celor care au intoleranță la formule și limbaje scenice noi.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles