Al di Meola
26
nov
Al di Meola
Opera Nationala Romana, Piata Stefan cel Mare 2-4, Cluj Napoca
26 noiembrie 2018, Ora 20:00

Info eveniment

Al Di Meola – Opus Tour 2018 – Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului contemporan revine în orașul din inima Transilvaniei cu cel mai nou proiect musical - „Al Di Meola – Opus Tour 2018” în data de 26 noiembrie, începând cu ora 20:00 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. 

Cu o carieră impresionată și peste 40 de ani dedicați muzicii, Al Di Meola este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment. „Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare", susține Robert Lynch, istoricul în arta chitarei. 

Concertul din 26 noiembrie va cuprinde atât melodiile deja consacrate, dar în special noile compozitii de pe materialul discografic„Opus”. Acest album marchează o nouă eră în viața artistului. Al Di Meola susținând că „pentru prima dată, am compus muzică fiind complet fericit. Am o relație minunată cu soția mea, am o fetiță și o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecarezi. Cred că se simte asta în muzica mea. Cu <<Opus>> am vrutsă-mi perfecționeza bilitățile compoziționale. În mod evident, evoluția aceasta mă transformă, mai degrabă, într-un compozitor-chitarist decât într-un chitarist-compozitor".

Di Meola a revoluționat stilul interpretativ, iar tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ și-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se numără: "Land of the Midnight Sun", "Elegant Gypsy" sau "Casino", care au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume. 

Date despre artist:

Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca izvor de inspirație.

Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia.

A avut colaborări cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, JimmyPage, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

Concertul este organizat de către Diesel Events.

Accesul în sală va fi posibil începând cu ora 19:00, în ziua concertului.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles