Oameni singuratici
11
apr
Oameni singuratici
Sala de Teatru la CUB, Str. Agata Barsescu nr.18, Iasi
11 aprilie 2023, Ora 19:00

Info eveniment

Oameni singuratici

adaptare după Gerhart Hauptmann, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură

regie, scenografie, adaptare text, univers sonor: Florin Caracala

 

Distribuție:

Marian Stavarachi

Mălina Lazăr

Tatiana Ionesi

Daniel Busuioc

Răzvan Conțu

Andreea Boboc

Marian Alexandru Chiculiță

 

asistent de regie: Marian Alexandru Chiculiță

video design: Andrei Cozlac

mișcare scenică: Alice Veliche

pregătire muzicală: Cezar Ichim

traducere: Paul B. Marian

 

Ar părea paradoxal să vorbim astăzi despre singurătate, ca maladie globală, în era tehnologiei, a comunicării instante și a conectivității. Cu toate acestea, singurătatea este o problemă majoră a secolului nostru care afectează milioane de oameni în întreaga lume. În "Secolul singurătății" nivelurile de singurătate au atins cote alarmante la toate grupele de vârstă, indicatorii de singurătate fiind diverși: nivelul scăzut de empatie și compasiune, stil relaţional deficitar în familie sau cuplu, conexiuni superficiale în detrimentul celor profunde, aversiunea generațională față de intimitate, lipsa conexiunilor umane reale pe social media, individualismul și egoismul, etc.

De o izbitoare actualitate tematică socio-psihologică, spectacolul "OAMENI SINGURATICI", în regia lui Florin Caracala, după piesa cu același titlu de Gerhart Hauptmann, vă propune o reflecție pe marginea unei drame familiale, a rutinei domestice, amăgitoare și sterilă, a diferențelor intelectuale, a neînțelegerii și înstrăinării reciproce.

Spectacolul face parte dintr-un diptic teatral, constituit din două spectacole diferite, ambele în regia lui Florin Caracala, care pot fi vizionate separat. Lupta pentru un ideal și consecvența față de propria ființă, privite din perspective diferite, cea a personajului masculin central din “Oameni singuratici” și cea a personajului feminin din “Libertate la Bremen” (spectacol realizat în 2021), este liantul care leagă cele două spectacole.

 

Spectacolul “Oameni singuratici” este realizat de Teatrul Național Iași, în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, în cadrul proiectului „UnderAct - Program de rezidențe și mobilitate artistică”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles