IN PLINA GLORIE
20
feb
IN PLINA GLORIE
Sala Studio Teofil Valcu, Str. Agata Barsescu nr.18, Iasi
20 februarie 2023, Ora 18:00

Info eveniment


ÎN PLINĂ GLORIE

 

de Peter Quilter

comedie nominalizată la Premiul Laurence Olivier – Cea mai bună piesă (2005)

 

Cu prilejul acestui eveniment, echipa noastră o sărbătorește pe Mihaela Arsenescu Werner, societar al Teatrului Național Iași, la împlinirea celor 50 de ani dedicați teatrului.

Regia: Irina Popescu-Boieru

Scenografia: Axenti Marfa

Mișcare scenică: Oana Sandu

Pregătire muzicală: Diana Roman

Distribuția:

Mihaela Arsenescu Werner

Radu Ghilaș

Adi Carauleanu

Georgeta Burdujan

Catinca Tudose 

Haruna Condurache

 

Grafică Afiș: Gonzales C.A. Tania

Foto: Bogdan Artene

 

Durata: o oră și 30 min.

 

Piesa lui Quilter spune povestea reală a celebrei Florence Foster Jenkins, o femeie bogată din New York-ul anilor ʹ40, care visează la celebritate și aspiră la statutul de cântăreață de operă, în ciuda lipsei talentului, intrând în istoria muzicii ca „cea mai proastă soprană din lume”.

Irina Popescu-Boieru:„Chiar dacă piesa e o comedie, personajul său e dramatic. Chiar tragic. Dar oare numai averea și puterile ce decurg din ea au făcut din Florence Jenkins o falsă stea? Să fie aceasta singura explicație pentru lipsa de curaj a celor din jur de a-i spune tristul adevăr? Mi-o imaginez pe această ființă stranie, ca de pe altă planetă, înzestrată cu un farmec nespus, cu o feminitate iradiantă, cu o generozitate lipsită de aroganță și un infantilism dezarmant. Înconjurată de profitori care, în felul lor, o adoră, Florence este simbolul îndrăznelii fără temei și al nereușitei sclipitoare.

Nimic din cariera și traseul acestei ființe nu a semănat cu cariera și traseul tău, draga mea Mihaela. Nu, nu te-ai bucurat de o mare avere în bani. Și nu, nu cred că cineva s-a străduit să te convingă în adolescența ta să nu te faci actriță. Și, cu siguranță, spectatorii tăi nu mint când te aplaudă. Fiindcă averea ta s-a întâmplat să fie un talent copleșitor, imposibil de cumpărat cu toți banii din lume. În rest…ai urmat parcursul clasic: obstacole, invidii profesionale, îndoieli, așteptări, speranțe neîmplinite, multe probleme personale, descurajări, lipsuri, înfruntate toate cu umorul tău imbatabil și cu harul tău superb, cu optimismul tău contagios, cu stralucirea ta neîncetată, care au transformat toate aceste necazuri în reușită după reușită, succes după succes, o carieră sclipitoare, fabuloasă. Poate că singurul punct comun cu personajul tău e acela că faceți asta pentru a fi iubite, ca să parafrazez una dintre replici.”

La împlinirea  a 50 de ani de teatru, Mihaela Arsenescu Werner, declară că ceea ce favorizează creativitatea unui actor este: „ocazia de a interpreta partituri importante și colaborarea fructuoasă cu un regizor experimentat care-ți cunoaște potențialul și știe să te pună în valoare. Este și cazul Irinei Popescu-Boieru, care mi-a oferit roluri de primă mărime în spectacole memorabile, longevive, care mi-au adus premii și aprecierea constantă a publicului: Beatrice în Efectul razelor gamma asupra anemonelor, Elisabeta I, Doamna Ignazia în Astă-seară se improvizează, Eliza Orban în Joc de pisici, Maude din Harold și Maude… Iar acum, pe «inegalabila» Florence Foster Jenkins. Mulțumesc, Irina!”

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles